Sertésborda rebarbarával

  • 2 kg sertésborda
  • a páchoz:
  • 2 kanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma apróra zúzva
  • 2 kanál reszelt gyömbér
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • rebarbara szósz:
  • 4 dl csirkeleves
  • 1 dl szaké vagy száraz fehérbor
  • 2 kanál méz
  • 250g rebarbara (a végeit vágd le)
  • 3 kanál hoisin szósz
  • 3 kanál cukor
  • 2 kanál almaecet

 

Készítsd el a páclevet: a húsról szedd le a zsíros részeket. A forró vokban több részletben pirítsd meg az olajon a húst.Ha mindet megpirítottad, tedd az összeset egy nagy, lapos tálba, add hozzá a fokhagymát, gyömbért, szójaszószt és borsot, valamint 1 dl levest. Tartsd a hűtőben legalább egy órán át, ha nem lepi el a pác a húst, néha forgasd meg.

A rebarbara szósz elkészítése: a maradék 3 dl csirkelevest keverd el a szakéval és a mézzel, tedd bele a 2 centisre vágott rebarbarát. Forrald egy-másfél órán át, amíg megpuhul.

A rebarbarát ezután turmixold le.

A húst tedd egy serpenyőbe, önts rá egy csésze főzőlevet és a páclevet, majd alacsony lángon kezdd főzni. Időnként keverd meg. 10-12 perc elteltével add hozzá a rebarbarát és a többi hozzávalót. Forrald fel, főzd tovább 5 percig. Figyelj, oda ne égjen.

Forró rizzsel tálald.

Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések