Sergey Osipov világbajnok

1st IFKK Word Weight Category Championship
szeptember 10-11, Moszkva

A kitűnő orosz fighter, Sergey Osipov pályafutása csúcsára ért az elmúlt hétvégi súlycsoportos kyokushin világbajnokságon, Moszkvában.

Image

Számos kyokushin világeseményt rendeznek mostanában a Föld minden szegletében. Ez a mostani, oroszországi esemény az IFKK Royama csoport (Kyokushin-kan) nevével fémjelzett rendezvénye volt. (Az IFKK 2002-ben szerveződött, amikoris az IKO1 egykori alelnöke, az első kyokushin világbajnokság második helyezettje, Shihan Hatsuo Royama kivált a Matsui csoportból.)

A világbajnokság szinte minden súlycsoportját az orosz küzdők dominananciája jellemezte. A +80-as súlycsoport rendkívül sűrű volt, közel 50 fő nevezett ebbe a kategóriába, így Osipovnak nem volt túlzottan egyszerű feladata.

Sergey Osipov sokszoros orosz bajnok, a 2003-as IKO1 világbajnokság 7. helyezettje (csak a brazil K-1-es sztárfighter, Glaube Feitosa tudta Őt megállítani), 2001-ben az IKO1 súlycsoportos világbajnokságának nehézsúlyú döntőse. Az idén csatlakozott a Royama csoporthoz és tavasszal rögtön meg is nyerte a szervezet orosz bajnokságát.

Bízvást állíthatjuk, hogy ez a diadal végre méltó helyére emelte a rendkívül technikás orosz fiút és csak remélhetjük,hogy a világbajnoki cím nem jelenti egyben a versenyzői pályafutása végét is…

EREDMÉNYEK:

-70 kg

1. Kazuya Matsuda (Japán)
2. Emil Dzahafarov (Oroszország)
3. Rustam Alakayev (Oroszország)
4. Edgar Zatikyan (Oroszország)

80 kg

1. Shamsudin Abdurashidov (Oroszország)
2. Rasim Shamedov (Oroszország)
3. Roman Lagutin (Oroszország)
4. Armen Hachatryan (Oroszország)

+80 kg

1. Sergey Osipov (Oroszország)
2. Sergey Melyuk (Oroszország)
3. Timur Gatashev (Oroszország)
4. Yusuke Fuji (Japán)

Schmidt Péter

Related posts