Ropogós thai tészta

A kicsit édes, aránylag olcsó rákrudacska, a szurimi egyre népszerűbb, és már hazánkban is kapható majdnem minden nagyobb áruházban.

  • 200 g üvegtészta
  • 2 felvert tojás
  • 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
  • 3 kanál mogyoróhagyma, vékony karikára szelve
  • 100 g sertésszűz, kis kockákra vágva
  • 100 g szurimi vagy tisztított rák

a szószhoz

  • 1 paradicsom
  • 2 kanál tamarindusz sürítmény 5 kanál vízben elkeverve
  • 1 kanál citromlé
  • 1 kanál cukor
  • 1 teáskanál halszósz

a díszítéshez

  • vékony karikára szelt zöldhagyma, kis kockára vágott tofu

Bő, forró olajban (legalább fél literben) süsd ki az előzőleg eg nejlonzacskóban összetört üvegtésztát. Egyszerre csak keveset süss ki. A tészta pillanatok alatt megduzzad és kicsit megbarnul, ilyenkor egy szűrővel merd ki. Ezután a felvert tojást csorgasd az olajba, majd azonnal merd ki. Csepegtesd le, vágd falatnyi darabokra. Végül süsd meg a kockára vágott tofut is, amit a díszítéshez használunk.

Ezután az olajat öntsd ki a vokból, pirítsd meg benne a fokhagymát és a mogyoróhagymát. Ezután nagy lángon, állandó kevergetés mellett süsd meg a sertéshúst, szedd ki a vokból, majd pirítsd meg a rákot. Amint rózsaszínné válik a húsa, szedd ki. A szósz hozzávalóit keverd el, tedd egy tálkába. Az összes hozzávalót keverd el a tésztával, és a szósszal tálald. A tésztával csak közvetlenül evés előtt keverd el a többi hozzávalót, mert néhány perc alatt lepuhul és nem lesz ropogós.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések