Ropogós rák fokhagymával

  • fél kg közepes méretű rák
  • 1 kanál frissen reszelt gyömbér leve
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • 1 kanál szaké vagy száraz fehérbor
  • fél liter olaj a sütéshez
  • 2 kanál zúzott fokhagyma
  • kevés chilli
  • 1 kanál apróra vágott újhagyma

Öblítsd le a rákot, majd csepegtesd le. Ne távolítsd el a héját, mert így sokkal szaftosabb marad. Egy ollóval vágd le a rákok lábát és nyisd fel a páncélt a hátukon. A nyíláson egy késsel vágd ki az erét úgy, hogy kb. fél centi mélyen vágsz egy nyílást majd kihúzod belőle.
Egy fokhagymapréssel nyomd ki a gyömbér levét. Egy tálkában a keményítőhöz add hozzá a gyömbér levét és a szakét. Tedd bele a rákokat és hagyd pácolódni 20 percig (szobahőmérsékleten).
Egy nagyobb serpenyőben vagy vokban hevítsd fel az olajat. Süsd meg benne a rákot 1-2 perc alatt, amíg szép rózsaszín és ropogós nem lesz. Vedd ki a rákot egy szűrővel, és tedd papírtörölközőre, hogy megszabaduljon a felesleges zsiradéktól.
Öntsd ki az olajat a vokból, tedd bele a fokhagymát és a chillit, majd add hozzá a rákot. Keverd jól össze. Az apróra vágott zöldhagymával díszítve tálald.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések