Ropogós brokkoli gyömbérrel

  • fél kg brokkoli
  • 4 kanál szójaszósz
  • 1 kanál cukor
  • 2 kanál rizsecet
  • 1 kanál szezámolaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors

Mosd meg a brokkolit és vágd falatnyi darabokra. A szárakat is használd fel, a vastagabbakról húzd le a kemény héját és vágd vékony csíkokra. Gőzöld 5 percig, amíg megpuhul, de őrizze meg a ropogósságát. Ha nincs gőzölőd, dobd forró vízbe 2-3 percre.

Az idő elteltével gyorsan öblítsd le alaposan hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább. Ennél a receptnél nagyon fontos, hogy ne puhuljon meg teljesen a brokkoli.

Egy kis tálkában keverd el a szójaszószt, cukrot, rizsecetet és addig keverd, amíg a cukor elolvad. Egy vokban hevítsd fel a szezámolajat, add hozzá a gyömbért, fokhagymát és borsot és pár másodpercig pirítsd. Add hozzá a szójaszószos keveréket és süsd újabb fél percig.

Öntsd rá a szószt a brokkolira, keverd el alaposan. Legalább 4 órán át hagyd állni, hidegen vagy szobahőmérsékleten tálald.

 

Fórum a japán ételekről

Related posts