Rákkal töltött csomagocskák
- 200 g koktélrák vagy szurimi apróra vágva
- 2 teáskanál apróra vágott sonka
- 3 kanál apróra vágott vízigesztenye vagy bambuszrügy
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szezámolaj
- 2-3 kanál kukoricakeményít?
- 6-8 tésztalap tavaszi tekercshez
A tésztalapok és a szezámolaj kivételével minden hozzávalót keverj össze. Annyi keményít?t használj, amennyi szükséges a viszonylag szilárd (nem folyós) masszához. A tésztalapokat egyenként mártsd langyos vízbe, majd tegyél a közepére egy kanál tölteléket. Kend meg pár csepp szezámolajjal, gondosan csomagold be, majd a rizsf?z? párolókosarában 8-10 perc alatt párold meg. (Egyszerre csak annyit, hogy ne érjenek össze.)