Padlizsáncsíkok ecetes szójaszósszal

  • 1 közepes padlizsán
  • fél csomag kemény tofu
  • 2 fej shiitake gomba (lehet?leg friss)
  • 2 teáskanál rizsecet
  • 2 teáskanál rizsbor
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj a sütéshez

A padlizsánt hosszában vágd ketté, majd ujjnyi csíkokra. Enyhén sós vízben áztasd 5 percig. A tofut vágd két lapos szeletreés b?, forró olajban süsd ropogósra. Amikor kih?lt, vágd akkora csíkokra, mint a padlizsánt. Keverd el az ecetet, rizsbort, szójaszósztés cukrot. Facsard ki óvatosan a padlizsánból a vizet, keverd össze a tofuvalés a csíkokra vágott shiitakéval, majd öntsd rá az elkevert f?szereket.

Related posts

Kommentelj