Okinawa Kobudo szeminárium Budapesten

Tisztelt Harcművész!

ImageEngedd meg, hogy meghívjunk az első Budapesten megrendezésre kerülő Okinawa Kobudo szemináriumra, melyet Chinen Kenyu okinawai nagymester fog vezetni, aki Matayoshi Shinpo tanítványa volt. Chinen sensei vezetésével 1976-ban indult el az okinawai kobudo Európában. Jelenleg pedig a World Oshukai Federation vezetője.

Az okinawai kobudo stílusok egyik legjelentősebb ága a Matayoshi Shinko (1888-1947) által alapított rendszer. Matayoshi mester gyermekként Agena Shokuho (1870-1924) tanítványa volt, akinél elsajátította a Bo, az Eku, a Kama és a Sai művészetét. Később a mester tanítványától – Irei Moshigwa mestertől – megtanulta a Tunkuwa (Tonfa) és a Nunchaku (Sosetsu-kon) használatát. Évekkel később pedig Kínában megtanulta a Timbe, a Nunti (Nuntebo) és a Sansetsu-kon használatát is.

Tanításait halála után fia, Matayoshi Shinpo (1923-1997) vitte tovább, aki 1970-ben létrehozta a RyuKyu Kobudo Renmei-t, ami két évvel később Zen Okinawa Kobudo Renmei néven alakult át.

Chinen sensei Kobudo-ban a hetedik, míg Karatedo-ban (Shorin-ryu) a nyolcadik dan fokozattal rendelkezik. A sensei magyarországi látogatása alatt, két napon keresztül lehetőség lesz tőle Bo, Sai, Tonfa és Nunchaku technikákat tanulni a szemináriumon. Az általa képviselt okinawai Kobudo tizennégy eszközzel foglalkozik, ezek: Bo (Roku Shaku Bo), Sai, Tonfa (Tunkuwa), Nunchaku (Sosetsu-kon), Sansentsu-kon, Jo, Kama, Nunti (Nuntebo), Tinbei, Eku, Kue (Kuwa), Suruchin, Tetcho, Tekko.

A szeminárium 2005. november 12-13. között kerül megrendezésre, az alábbiak szerint:

I. NYÍLT NEMZETKÖZI OKINAWAI KOBUDO SZEMINÁRIUM BUDAPESTEN

Oktató:

CHINEN KENYU sensei

(Okinawa Kobudo 7. dan)

Helyszín:

Kőbánya Sport Club

Budapest X., Ihász utca 24.

Időpont:

2005. november 12-13.

(mindkét nap: 10:00-12:00, 14:00-16:00)

 

Image

Program:

Bo, Sai, Nunchaku és Tonfa oktatás

Részvételi díj:

6000 forint (2 napra)

A programon mindenkit szeretettel várunk, függetlenül harcművészeti előképzettségétől és az általa gyakorolt stílustól. Teljesen kezdők is jelentkezhetnek!

Jelentkezéseket az alábbi elérhetőségeken várjuk:

Kis Pál

telefon: +36 (30) 305-3219

kobudo-seminar@web.de

Related posts