Néhány információ a juniorokról I.

Kyokushin Európa-bajnokság, Koppenhága

ImageAz elsők közt a női 55 kg-ban kezd Bittmann Marianna (Martfű). Első kör, első pár, felső ág. Ellenfele: Isis Pinilla Aragon (54 kg, 18 éves, 2.kyu) Spanyolországból.

Küzdelmük győztesét várja az ukrán Natalja Mutina (53 kg, 18 éves, 1. dan).

Mariann küzdött már a hölggyel a tavalyi EB-n, ahol a hosszabítás után az ukrán ment tovább, bírói döntéssel, és meg is nyerte a versenyt. Ekkor Mariann 5. lett. Most sajnos nem sikerült igazán jól a felkészülése, így nagyon nehéz feladatnak ígérkezik a nagyon erős címvédő.

Széchényi Szilvi (Kalocsa): 2. kör utolsó pár, alsó ág. Erőnyerőként várja egy litván-román összecsapás győztesét. A 2. küzdelmében kerülhet össze azzal a bolgár Genka Peevával, aki tavaly a súlycsoport bronzérmese volt.

60 kg

Kiss Anna (Debrecen): 1. kör, első pár, felső ág. Bemérkőző. Riválisa a litván Egle Sliogerite (59 kg, 18 éves, 4.kyu). Küzdelmük győztese a román Nadia Seleverrel (58 kg, 18 éves, 4 kyu) csatázik.

Misovits Boglárka (Jászberény): alsó ág, erőnyerő. Egy grúz-litván csata győztesével nézhet farkasszemet.

65 kg

Simon Viktória tavaly ezüstérmes volt. Most Martyna Simiviciutéval küzd, aki litván színekben indul (64 kg, 17 éves, 4.kyu). Majd egy ukrán-cseh-grúz trió győztesével küzdhet.

Az alsó ágon Erdős Bernadett szintén litván ellenféllel szemben bizonyíthat (Nora Vaznelyte, 17 éves, 4.kyu, 64 kg). Győzelme esetén a szlovák Angelika Lencseovával lép tatamira, aki tavaly bronzérmes volt.

Férfi 55 kg

Viszonylag kis létszámú mezőnyben, jó sorsolással várják a magyarok az 55 kg-ot.

Retter Márk (Berettyóújfalu) képviseli kis hazánkat a 17 éves ukrán JuriJ Kobec ellen, aki 54 kg-os és 4. kyús. Bemérkőző, és az eéső párban küzd, a felső ágon.

Továbbjutás esetén az erőnyerő lett Dainis Akments (17 éves, 53 kg, 1.kyu.) lesz az ellenfele.

60 kg

Nagyon sűrű mezőny a 60 kg-ban!

A 60 kg népes mezőnyének első küzdője a felső ágon az enyingi Kerti Gábor, aki tavaly dobogóra verekedte magát. Első ellenfele Antal Ervin Simon Romániából (17 éves, 59 kg, 4. kyu). Ha továbbjut, egy azeri és egy lett fiú összecsapásának győztesével mérkőzhet.

Mátyási Patrik (Bp. Champions) fiatal kora ellenére igen jól felkészült, reméljük, lelkileg is felnő a feladathoz. Az alsó ágon vetélkedik, méghozzá elsőzör Paata Paatasvili ellen, aki grúz, 17 éves, 59 kg, 2.kyu. Ha továbbjut, egy ukrán- azerbajdzsáni küzdelem győztesével kerül szembe.

Related posts