Miszoleves változatok III
Sűrű zöldséges miszoleves
- 1 csomag tofu
- 2 szál közepes sárgarépa
- 3 közepes burgonya
- 1 bambuszrügy, felszelve (vagy 100 g konzerv)
- 8 kisebb vagy 4 nagyobb fej gomba
- 1 kocka konnyaku (elhagyható)
- 2 kanál olaj
- 8 dl dasi
- 4 teáskanál miszo
Sűrű, tápláló leves, tele a hagyományos japán konyha kedvelt zöldségfajtáival. Jellemzően téli étel. Készítése előtt a tofuból préseljük ki a lehető legtöbb vizet, hogy magába szívhassa az ízletes levest.
Készítsd elő a zöldségeket: a répát és a burgonyát hámozd meg és vágd kis kockára. A bambuszrügyet (ha egészet vettél) vágd egyforma darabokra. A gombák szárát távolítsd el, a kalapokat pedig vágd négy részre. A konnyakuból egy teáskanállal vágj forgácsokat.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pár percig pirítsd meg nagy lángon a zöldségeket. Állandóan kevergesd; gondoskodj róla, hogy minden egyenletesen megpiruljon és minden oldalra jusson olaj.
A zöldséget öntsd egy lábasba, majd öntsd rá a dasit. A tofut az ujjaid között facsard bele a levesbe. Forrald fel az egészet, majd keverd el benne a miszót a szokásos módon. Előmelegített tányérokban tálald.