Miszoleves változatok III

Sűrű zöldséges miszoleves

  • 1 csomag tofu
  • 2 szál közepes sárgarépa
  • 3 közepes burgonya
  • 1 bambuszrügy, felszelve (vagy 100 g konzerv)
  • 8 kisebb vagy 4 nagyobb fej gomba
  • 1 kocka konnyaku (elhagyható)
  • 2 kanál olaj
  • 8 dl dasi
  • 4 teáskanál miszo

Sűrű, tápláló leves, tele a hagyományos japán konyha kedvelt zöldségfajtáival. Jellemzően téli étel. Készítése előtt a tofuból préseljük ki a lehető legtöbb vizet, hogy magába szívhassa az ízletes levest.

Készítsd elő a zöldségeket: a répát és a burgonyát hámozd meg és vágd kis kockára. A bambuszrügyet (ha egészet vettél) vágd egyforma darabokra. A gombák szárát távolítsd el, a kalapokat pedig vágd négy részre. A konnyakuból egy teáskanállal vágj forgácsokat.

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pár percig pirítsd meg nagy lángon a zöldségeket. Állandóan kevergesd; gondoskodj róla, hogy minden egyenletesen megpiruljon és minden oldalra jusson olaj.

A zöldséget öntsd egy lábasba, majd öntsd rá a dasit. A tofut az ujjaid között facsard bele a levesbe. Forrald fel az egészet, majd keverd el benne a miszót a szokásos módon. Előmelegített tányérokban tálald.

 

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések