Miszoleves változatok II

Gombával és hagymával, “Siitake to negi no miszosiru”

  • 4 nagy vagy 8 kisebb gomba (lehetőleg siitake, vagy erdei gomba, de bármilyen megteszi)
  • 8 dl dasi
  • 3 teáskanál miszo
  • 1 szál újhagyma

Pucold meg a gombát, a szárát távolítsd el. Ha szárított gombát használsz, előtte 20 percre áztasd kézmeleg vízbe. Az áztatásra használt vizet használhatod a dasihoz.

Forrald fel a dasit, és tedd bele a hajszálvékonyra szelt gombát. Ahogy a dasi újra felforrt, fél perc múlva zárd el a lángot. A miszót tedd egy csészébe, merj rá 2 kanál forró dasit és alaposan keverd el. Ezután tedd a dasiba. Az apróra vágott hagymával csak a tálaláskor szórd meg.

Azonnal tálald.

 

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések