Maki-variációk (szusikészítés otthon)
A nori másik végét nedvesítsd meg, hogy le tudd ragasztani vele a tekercset. Fogyasztás előtt vágd fel kb. 2 centi vastag korongokra (a legtöbb nori úgyis perforálva van, a rizs rákenése előtt nézd meg, hogy jó irányban van-e a lap). Szójaszószba mártogatva fogyaszd. Még aznap edd meg.
A képen látható makiban grillezett gomba, némi savanyúuborka, ecetes gyömbér és kaliforniai paprika van.
1. tengeri herkentyűk
Gyakorlatilag bármilyen, szusihoz használt halat, rákot, kagylót használhatsz. A legkönnyebb talán lazacot beszerezni, de mindenképp győződj meg róla, hogy nem áll a pulton hetek óta. Ha nem jutsz tengeri halhoz, kényszermegoldást jelenthet a sima ruszli (az is nyers hal, csak ecetes). A halból vágj vékony csíkokat, egyenletesen helyezd el a rizsen. Kend meg vaszabival, esetleg tegyél bele ecetes gyömbért.