Magyar ifi-junior versenyzők Horvátországban

December 18-án Zágrábban több magyar klub versenyzői is tatamira léptek. A versenyen  a hazai szövetség gyermek és felnőtt 2. osztályú küzdői szerepeltek, valamint nemzetközire volt kiírva, az ifik és juniorok vetélkedése is. A horvát versenyzőkön kívül nagy számú lett csapat érkezett, valamint több magyar klub képviselte hazánkat. A szegedi klub 2 fiú- és egy lányversenyzőt küldött a horvát fővárosba, akik sajnos az első körön nem tudtak túljutni.
A budapesti Champions Fight Club egy férfi versenyzővel nevezett a könnyűsúlyú ifi fiúk között, Mátyási Patrik személyében. Az első körben magabiztosan győzött horvát vetélytársa ellen, majd egy kemény és kissé „szilaj” lett ellenféllel folytatta a döntőbe jutásért. A lett fiú igen erőteljesen és szabálytalanul küzdött, amit Patrik nem tudott megoldani, és később egy szabálytalan fejtámadás után az orvos nem is engedte tovább küzdeni. Így 3. helyen végzett.
Az ifi lány könnyűsúlyban a veszprémi Lenti Ramóna az első körben egy nagyon kemény és erős lett versenyzővel küzdött. A lett lány kemény mellkas-ütéseivel wazarit (fél pont) ért el, amit viszont ki tudott egyenlíteni lányunk egy fejrúgással. Azonban a hosszabbításban ismét a lett lány keze játszotta a főszerepet, és ezzel ő jutott tovább. A következő küzdelemben a martfűi Magyar Anita jutott tovább könnyebb testsúlyával szegedi riválisával szemben. A másik ágon két martfűi lány került a négybe, Csőke Ildikó és Körmöndi Lídia.

Magyar Anita legalább 12 kg-mal könnyebb volt a rendkívül erős lettnél, senki nem tartotta túl esélyesnek. Azonban Anita nagyszerűen betartva az edzői utasításokat folyamatosan tempó mai geriket (egyenes testrúgás) rúgott, az „agresszív lett egyenes ütések” alá. Majd amikor ezt sikerült kísérni egy horog-felütés négyes kombinációval, el is dőlt a csata. A közönség talán a nap legszebb K.O. győzelmét látta.

Csőke Ildikó és Körmöndi Lídia a legmagasabb színvonalú küzdelmet produkálták ezen a versenyen, kivívva minden bíró és edző elismerését. Mivel gyakran tréningeznek együtt, így jól ismerik egymást. Végig óriási darabszámot produkálva, ügyes technikai és taktikai megoldásokat kivitelezve a hosszabbítások után teljesen döntetlen volt az eredmény. Hisz 3 bíró ítélte így, egy piros és egy fehér zászló mellett. A mérlegelés azonban a könnyebb súlyú Csőke Ildikónak kedvezett. Így Lídia bronzérmes lett.

A fináléban Magyar Anita és Csőke Ildikó mérkőzött, már nem először. A küzdelemben végig Ildikó dominált és irányított, de a védekezésében egy hiba akadt, amit Anita azonnal ki is használt egy köríves fejrúgással, ami wazarit ért, és ezt nem is tudta Ildi kiegyenlíteni. Így Magyar Anita arany-, Csőke Ildikó ezüstérmes lett. A bírók döntése alapján a verseny legtechnikásabb küzdője a hölgyek között Magyar Anita volt! Így ezt a különdíjat is „bezsebelhették” a magyar versenyzők.

A junior lányoknál sajnos kevés küzdő jött össze, így az ifik között kínáltak nekik indulási lehetőséget. Egy magyar lány is volt a juniorok között – Bittman Marianna (Martfű), aki bár könnyűsúlyú, de edzői utasításra a nehézsúlyba rakták.
Az első körben nehezen megoldva a 20 kg-os súlyhátrányt, a hosszabbítások után könnyebb testsúllyal jutott tovább egy nagyon jó adottságú horvát versenyzővel szemben.

A másik magyar, Bartha Edit (Martfű) szintén horvát riválissal mérte össze felkészültségét, de neki nem volt szüksége a mérlegre, mert comb k.o.-val abszolválta a megmérettetést.
A döntőbe jutásért sajnos küzdelem közben kifordult a bokája, így nem tudott tovább mérkőzni. Bittman Marianna a fináléban már sokkal jobban betartotta a taktikai utasításokat, és biztos 5-0 győzelmet produkált.

A magyar csapat nagyszerűen szerepelt, a kis induló létszámú, de rutinszerzés céljából kiváló horvát versenyen.

Related posts