https://szaku.hu/wp-content/uploads/2022/03/*.jpg width=”240″ height=”180″ align=”middle” hspace=”6″ alt=”Image” title=”Image” border=”0″ />
- 1 dl vaníliás szójatej
- 1 teáskanál maccsa (zöldtea-por).
Szerezz vaníliás szójatejet egy rendesebb bioboltból. Ha nem sikerül,
egy liter natúr szójatejbe tegyél fél vaníliarudat két órára. (Végs?
esetben használj vaníliás cukrot, csak kerüld el a barnacukros
változatot, mert elég ramatyul fog kinézni t?le a kész tea.) Ezután
kávéf?z?vel g?zölj fel egy decit (tehetsz bele egy teáskanál cukrot is,
bár a legtöbb szójatej alapból édeskés egy kicsit). Készíts a
szokásosnál s?r?bb teát maccsából. Öntsd a teát egy pohárba, majd
lassan öntsd rá a szójatejet. A tetejére kanalazz egy keveset a
felg?zölt szójatej habjából. A tetejére egy kevés maccsát is hinthetsz
(szitáld, mint a porcukrot szokás).