Lista a nyaralás előtti teendőkről

Az én otthonom hosszú évek óta szenved támadásaiktól – kivéve talán azt a három esztendőt, amikor a szomszédomét fogyasztották -, ezért attól félek, hogy ha egyszer elutazom egy teljes hónapra, nem lesz hova hazajönnöm. Persze ha rá tudnánk venni ezeket a rovarokat a japán illemtan alapvető szabályaira – rágj meg minden falatot 13-szor, mielőtt lenyeled -, otthonom 13-szor tovább tartana.

Mégis félretettem rossz érzéseim és úgy döntöttem, elhagyom Japánt egy hónapra. A szemetes napon, hogy ne hagyjak ennivalót a svábbogaraknak, akik a termeszek állandó cinkosai. Azt is elhatároztam, hogy idén tényleg nem hagyok semmit a hűtőben. Már csak azért sem, mert így is lazán megnyerném az összes televíziós vetélkedőt, ahol hosszú időre fridzsiderben felejtett ételeket kell felismerni.

Abban is elég jó vagyok, ha meg kell határozni, hány hete felejtetted a rizsfőzőben a rizst. (A sárga iszap például nagyjából egy hónapos főtt rizst jelent, ha mindenáron tudni szeretnéd.)

Mielőtt elhagyod otthonod, az utolsó fontos teendő az lesz, hogy ki kell enned mindent a hűtőből. Egy hete megfogadtam, hogy semmit sem veszek a boltban, aztán persze az utolsó nap megtörtem és vásároltam ezt-azt.

Mielőtt hosszú útra indulok, rendszerint a legfurcsább reggeliket fogyasztom. Kedvenc kombinációm a rizs, savanyúság, csoki, szusi és szenbei*.

A svábbogarak is imádnák!

Amy Chavez

*sós, gyakran algás rágcsálnivaló

Kapcsolódó bejegyzések