Kókusz-mousse
Kókusz Mousse (ejtsd: „mausz”) a látszat ellenére nem római hadvezér, hanem kókusszal készült krémes desszert Thaiföldr?l.
- 1 csomag selyemtofu
- fél csésze kókuszreszelék
- 100 g csokoládé
- fél csésze szójatej (rendes tejjel helyettesítheted)
- 1 teáskanál narancslé-s?rítmény
- 1 kanál cukor
- 1 kanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál mandulaaroma
A csokit törd össze kisebb darabokra. Egy száraz serpeny?ben pirítsd meg a kókuszreszeléket. Amikor enyhén megbarnult, tedd félre. Vegyél ki bel?le egy kanállal a díszítéshez. Az edényben forrald fel a kókusztejet a narancslé-s?rítménnyel. Szórd bele a csokoládét,és addig kevergesd, amíg teljesen elolvad. Vedd le a t?zhelyr?l. Kicsit hagyd h?lni, majd az összes hozzávalót turmixold simára. Merd ki poharakbaés tedd a h?t?be legalább egy órára. A félretett kókuszreszelékkel díszítve tálald.