Kínai savanyú-erős leves

  • fél csésze apróra vágott sertéshús (lehet megmaradt sült vagy f?tt hús is)
  • 2 teáskanál szárított fafülgomba
  • fél csésze bambuszrügy, csíkokra vágva
  • 2 nagyobb shiitake gomba
  • fél csomag kemény tofu
  • 1 tojás
  • 1 liter csirkehúsleves (kockából is jó, végszükég esetén használj vizet)
  • 1 kanál szójaszósz (ha vizet használsz, 3 kanállal is tehetsz bele)
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kanál ecet
  • 1 kanál szezámolaj
  • 1 púpozott teáskanál ?rölt bors
  • 2 teáskanál kukoricakeményít?

A fafülgombát áztasd be kézmeleg vízbe és hagyd állni húsz percet. Ezután vágd vékony csíkokra. A tofut vágd 3 centi hosszú, fél centi vastagés fél centi széles csíkokra. Verd fel a tojást.
A kukoricakeményít?t keverd el 3 kanál hideg vízben. Egy lábasban forrald fel a húslevest, a hús-csíkokat, bambuszrügyet, gombátés tofut. Miután felforrt, alacsony lángon párold 5-6 percig. Add hozzá a szójaszószt, cukrot, ecetetés borsot. Alaposan keverd el benne a vízben feloldott keményít?t. Zárd el a lángot, majd keverd el a levesben a felvert tojást (legjobb, ha egy villára csorgatod rá, állandó kevergetés mellett). Tálaláskor hints rá pár csepp szezámolajat.

Related posts

Kommentelj