Kínai film lesz a Bokko mangából

Az Anime Nation News beszámolt arról, hogy a kínai Yixian városban megkezdték a „Battle of Wisdom” című akciófilm forgatását.

ImageA film Mori Hideki, Sakemi Kenichi és Kubota Sentaro tizenegy kötetes japán mangáján alapszik, melynek címe Bokko.

A nagy költségvetésű produkcióban Ázsia legjobb színészei vesznek részt és máris a jövő év legnagyobb kínai durranásaként emlegetik a filmiparban.

A 16 millió dollárba kerülő filmet a hong kongi Jacob Cheung rendezi. A történet alapjául szolgáló mangát Európában (közelebbről Franciaországban) is kiadták, Stratege címen.

A történet a háborúskodó államok korszakában játszódik. Főhőse Ge Li, aki a Mo család sarjaként békés szándákáról volt híres. Amikor a gyéren lakott Liangot megtámadja egy 15000 fős hadsereg Zhaoból, egyedül Ge indul a segítségükre.

A filmet szeptemberben kezdték forgatni – rögtön egy tömegjelenettel. A hatalmas csatát Belső-Mongóliában rögzítették. Az akciórészekért Stephen Tung Wai (Warriors of Heaven and Earth, Seven Swords) felel.

A zenét Kenji Kawai (Ghost in the Shell 2: Innocence) szerzi, a főoperatőr pedig Zenshi Sakamoto lesz. A filmet a Fortissimo Films forgalmazza majd világszerte.

Wu-jing.org

Related posts