Kímélő terijaki csirke

Távol-keleti rablóhús-mutáció, szárnyasból.

  • fél kg csirkemell, falatokra vágva
  • 2 kanál terijaki szósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kanál olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kis ananászkonzerv (200 g)
  • 1 zöld kaliforniai paprika felvágva
  • 2 kisebb lilahagyma, negyedekre vágva

Egy tálban keverd el a terijaki szószt, cukrot, olajat, gyömbér és fokhagymát. Tedd bele a csirkehúst, hagyd állni a hűtőben fél órát. Ezután vedd ki a húst, a páclét tedd félre. Bambuszpálcikákra felváltva húzz csirkét, hagymát, paprikát és ananászt. Grillsütőben 10-15 perc alatt süsd meg, közben ha szükséges, kenegesd a páclével. Akkor kész, amikor a hús színe középen is megváltozik.

 

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések