KICK-BOX VILÁGBAJNOKSÁG

2005. November 30-december 4., Szeged

 

 

Világsztár vendége lesz a szegedi kick-box világbajnokságnak! A szervezők ugyanis meghívták a vb-re a korábbi profi világbajnok Don „Dragon” Wilsont, aki a filmvásznon vált világhírűvé: több mint ötven filmjével az egyik legtermékenyebb akciófilm-sztárként tartják számon. A sportág egyik legnagyobb alakja zsinórban tizenegy évig birtokolta a vb-címet, s 1992-es első visszavonulását követően 1999-ben újra világbajnok lett. 2000-ben végleg befejezte sportolói karrierjét, amelynek során összesen 71 győzelmet aratott (53 K.O.), s 2 döntetlen mellett 5 vereség került a neve mellé. Bár a kezétől is rettegtek az ellenfelek, de a lába volt az igazi fegyvere. Bizonyság erre, hogy Londonban tízmillió dollárra biztosították ezt a testrészét. Filmes pályafutása során olyan kasszasikerekben is játszott, mint a „Született július 4-én” vagy a „Batman III”, s nagyon jó barátságot ápol Chuck Norris-szal és Chris Pennel is.

Wilson az Egyesült Államok csapatával együtt érkezik Magyarországra november 29-én, s várhatóan több szegedi világbajnoknak is ő akasztja majd a nyakába az aranyérmet. Rajta kívül egyébként sok korábbi klasszis lesz még az amerikai küldöttségben: a legendás Bill Wallace, Joe Lewis és a ma már a válogatottnál edzősködő Michael Anderson is. Figyelem, autogram-füzetet és tollat előkészíteni!

A szegedi indulók között találjuk az első magyar kick-box világbajnoknőt. Kocsis Tünde 1990-ben, Velencében semi-contactban lett a földkerekség legjobbja, 2005-ben pedig az aero-kickbox csapattagjaként próbál szerencsét. Mégpedig úgy, hogy az elmúlt évtizedben nem versenyzett. A történelmi arany tulajdonosa 1994-ben, Helsinkiben még megnyert egy Eb-t, de aztán második keresztszalag-szakadása után az orvosok leparancsolták a tatamiról. Kocsis Tünde pótcselekvésként bokszolt a legendás Papp László keze alatt, a TF-en elvégezte a kick-box edzőit, majd megpróbálta diplomáját gyakorlatra váltani. A baj csak az volt, hogy Pilismaróton, ahol klubot nyitott, a benzinpénzt sem igen tudták neki kifizetni. Hogy mégis mindenki jól járjon, azt a megoldást eszelték ki, hogy Kocsis Tünde egy kezdő és egy haladó edzés után tartson egy rentábilis aerobic-órát. Ennek a hírére, valamint annak, hogy a sportágban született egy hibrid kategória, a kickbox-aerobic, két régi ismerőse, Kriszeg Tímea és Gazdag Brigitta felhívták: ugyan szálljon már be harmadiknak a csapatukba. Egykoron még együtt edzett a három hölgy, igaz, ő Kocsis Tünde a felnőtt, kérői pedig a gyerekcsoportban. Elsőre visszautasította az invitálást, a lányok azonban meggyőzőek voltak, így most triójuk lesz Magyarország egyik képviselője a step nélküli csapat versenyszámban a világbajnokságon.

Related posts