Kétszer főtt sertés

  • 250g sertéshús
  • 2 zöld kaliforniai paprika, 2 centis darabokra vágva
  • 2 gerezd apróra zúzott fokhagyma
  • 3 kanál mogyoróolaj
  • 1 kanál chiliszósz
  • 1 kanál hús- vagy zöldségleves
  • 1 kanál cukor

 

Mosd meg a húst, majd hideg vízben tedd fel főni. Nagy lángon forrald fel, majd nagyjából 20 perc alatt főzd puhára (ha beleszúrod az evőpálcikát, nem jön vér a húsból). Vedd ki a vízből, hagyd kihűlni, majd szeld a lehető legvékonyabb szeletekre. Egy felhevített vokba tedd az olajat, majd süsd meg benne a húsokat, amíg a zsíros részek összemennek. Add hozzá a zöldpaprikát, majd két perc kevergetés után tedd félre egy tányérra. A vokban keverd össze a chiliszószt, a levest és a cukrot. Amikor felforrt, tedd vissza a sertést és a paprikát, nagy lángon kavargasd egy percig, majd amikor elkészült, keverd el benne a fokhagymát. Forrón tálald.

Kapcsolódó bejegyzések