Karamellizált sonka

Ehhez a recepthez friss sonka szükséges. Ez nem az, amit füstölve vagy pácolva szoktunk vásárolni, hanem érintetlen, kezeletlen sonka. Más az íze és a színe. Inkább néz ki sertéshúsnak, mint gépsonkának… Fontos, hogy ne legyen sós.

  • 500 g friss sonka 3 centis falatokra vágva
  • 1 kanál olaj
  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 4 csésze víz
  • 2 kanál halszósz
  • 3 kanál cukor
  • só, bors ízlés szerint

Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat és tedd bele a hagymát. Add hozzá a sonkát és addig süsd, amíg megbarnul (kb. 10 perc). Ezután öntsd rá a vizet és lassú lángon addig főzd, amíg a folyadék el nem párolog.

Ekkor add hozzá a halszószban elkevert cukrot. Addig kevergesd alacsony lángon, amíg a cukortól a folyadék szirupossá nem válik.

Forró rizságyon tálald.

 

   Fórum a keleti ételekről

Kapcsolódó bejegyzések