K-1 Óriás kontra K-1 Igazságtevő

  1. Kaoklai Kaennorsing (Thaiföld) – Zhang Qing Jun (Kína)
  2. Lee Myeon Ju (Korea) – Hiraku Hori (Japán)
  3. Akebono (Japán) – Nobuaki Kakuda (Japán)
  4. Hong- Mam Choi (Korea) – Wakashoyo (Japán)

Mindenképpen a szöuli K-1 gála legérdekesebb csatája lesz a K-1 Óriás – Akebono – és a K-1 Igazságtevő – Nobuaki Kakuda – összecsapása. Akebono szumóbajnok – jokozuna – volt, de sajnos a térde nem bírta ezt a fajta kihívást, így elhagyta az Óriások viadalait, hogy a K-1 óriása lehessen. Sajnos egyelőre a szereplései nem sikerültek túl jól, és nagyon kiábrándító egy ilyen küzdő egyéniséget úgy kikapni látni, ráadásul ennyiszer.

Ellenfele Nobuaki Kakuda lesz. A többség Igazságtevőként ismerheti, hisz talán a legismertebb, legkeresettebb bírója a K-1 világának. Több köze is van a szervezethez, hisz már volt rá alkalom, hogy a K-1 Max fináléján ő adta át a díjakat.

Kipróbálta magát K-2 -ben, és K-1-ben is. Talán kevesebben tudják, hogy sikeres versenyző volt. Az egyik legjobb japán wrestlingesnek tartották, majd seido karate versenyeken szerepelt sikerrel, többek között VB-t is nyert, de letaszította a trónjáról Andy Hug, aki egy romboló ushiro gerivel millió japán példaképét „söpörte el”. A visszavágón sem kegyelmezett (akkor a térde döntött).

Most visszatér a ringbe, és talán ő tűnik esélyesebbnek. Kakuda egyébként a mai napig nagyon népszerű Japánban, nagyon sok Tv reklám szereplője.

Bizonyára többen nagy várakozással ülnek majd a nézőtéren. Hisz hazai versenyzők is indulnak, és többségük fekete ló. Akit mindenki vár, és talán a torna legesélyesebbje, az a thaiföldi Kaoklai, aki legyőzte Ignashovot, és Mighti Moo-t is – nem is akárhogyan.

Related posts