Hideg kínai tészta

  • 1 kanál szezámpaszta
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 1 kanál sötét szójaszósz
  • 2 kanál mogyoróvaj
  • pár csepp forró olaj
  • 1 kanál rizsecet
  • csipetnyi reszelt gyömbér
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 kanál szezámmag
  • 4 adag főtt tészta (amilyet szeretsz, lehet üvegtészta, de akár sima spagetti is).

 

A szezámpasztát alaposan keverd el a szezámolajjal. Add hozzá a szójaszószt és a mogyoróvajat, keverd őket simára. Add hozzá a forró olajcseppeket, az ecetet és a gyömbért.

A keveréket a hideg tésztán tálald, apróra vágott újhagymával és szezámmaggal díszítve.

 

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések