K-1 GP Tokió, szeptember 25.

A verseny tétje nem más, mint a decemberi fináléba kerülés. Mivel a versenyrendszernek új szabályai vannak, így a tavalyi győztes – Bonjaski – már a döntőben tudhatja magát. Értem az elgondolást, de nem vagyok benne biztos, hogy ez minden esetben egy jó szabály lesz.
Az első párban a francia Jerome Le Banner és „Bölény” Botha mérkőznek. Nagyobb esélye a gall óriásnak van, akinek ott van a helye a fináléban is.
Ismét ringben, nagy gálán Rey Sefo, és hála istennek, Hiromi Amadával mérkőzik, ami ha hozza a szokásos formáját, győzelmet jelent, hisz a japán nem tartozik a közvetlen élvonalba korántsem. És akkor esetleg megnézhetünk egy Banner-Sefo küzdelmet, ami óriási csemege lenne.
Gary Goodridge és Mighty Mo bizonyára egy komplett háborút produkál majd, hisz mindketten inkább verekedők, és igen megtermettek, de az utóbbi eredmények alapján Mo az esélyesebb.
Alexey Ignashov Kaoklai Kaennorsinggal lép ringbe. A thai versenyző az utóbbi időben tűnt fel, és kissé fekete ló a rendszertelenül készülő fehérorosszal szemben, de azért Ignashov az esélyesebb, aki nemrégen járt nálunk.

Tehát:

Jerome Le Banner (Francia)- Francois Botha (Dél Afrika)

Rey Sefo (Új Zéland)- Hiromi Amada (Japán)

Gary Goodridge (Tobago)- Mighty Mo (USA)

Alexey Ignashov (Fehér orosz)- Kaoklai Kaennorsing (Thaiföld)

Ami érdekes lehet, hogy érvényesül Mo az élvonalbeli K-1-esekkel szemben. De alapvetően Banner- Ignashov finálé az esélyes.

A gálán várható még pár mérkőzés, amiket még nem véglegesített a K-1 központ, de azért nézzük meg ezeket is.

A jelenlegi leghíresebb „Nippon fiú”- Musashi – a K-1 egyik óriásával, Peter Aerts-szel lép kötelek közé, ahol alapvetően a nagyobb név a holland, de ki tudja, mennyire van edzésben, és mennyire viszi előre a japánt a tavalyi sikeres éve.
Ernesto Hoost, akivel interjút olvashattok a legújabb Szakuban, és aki a K-1 eddigi legnagyobb alakja, McDonalddal mérkőzik, aki szintén nagyon rutinos, de érthetően nem ő az esélyes.
Cyril Abidi ellen ismét K-1 lehetőséget kap Glaube Feitosa. Abidi küzdelmei mindig nagyon hullámzóak, és kemény támadások esetén, rendre „bátortalan”. Azonban boksz múltja most fontos lehet, hisz Feitosa harcos kyokushin alapjaiban nincs annyira komoly kesztyűs múlt. Viszont a tömeg, a harcosság mellette van. Kérdés, mennyire készülnek fel az összecsapásra.
Na és a super fightban még ellenfélre vár Remy Bonjasky. Szerették volna, ha Mirko CroCop
húz kesztyűt, de ő úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem érdeklik a K-1 küzdelmek, inkább Pride babérokra tör.

Musashi (Japán)- Peter Aerts (Hollandia)

Ernesto Hoost (Hollandia)- Michael McDonald (Kanada)

Cyril Abidi (Francia)- Glaube Feitosa (Brazil)

Super Fight

Remy Bonjasky (Holland)- ???

Related posts