Japánban is vetítik a Telitalálat című magyar filmet

Japánban is vetítik majd Kardos Sándor és Szabó Illés filmjét, a Telitalálatot; a film jogait egy japán mozihálózat és a legnagyobb japán közszolgálati tévécsatorna is megvásárolta – tájékoztatta a Magyar Filmunió sajtóirodája kedden az MTI-t.

A Telitalálatot a közelmúltban megrendezett Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták, ahol 1986 óta először szerepelt magyar film a programban.

A sajtóiroda tájékoztatása szerint Ázsia legnagyobb, a világ tíz legjelentősebb fesztiválja közé sorolt filmszemlén 51 ország 363 alkotása közül válogatták a versenyben szereplő 15 film közé a Telitalálat.

Kardos Sándor és Szabó Illés filmjét az idén januárban rendezett 34. Magyar Filmszemlén mutatták be. A film főhőse, Hackspacher Béla targoncavezető egy kis bérlakásban él feleségével, két gyerekével, anyósával és Rózsikával, a táncdalénekesnőnek készülő albérlővel. Béla egy lakóközösségi kultúrprogramon tudja meg, hogy 12 találatosa van a totón. Mindez 1956. október 23-án történik.

A film főhőse a nyeremény összegének felvétele után számtalan „kalandot él meg”, míg a történet végén a nyereményét elvesztő Béla visszakerül eredeti állásába, targoncavezetőnek.

MTI

Related posts