Japán Világkupa előkészületek

Útra készek a magyar Világkupa európa-válogatott magyar versenyzők az oszakai 3. Karate Világkupára.

 

Török Dániel (Champions, +80 kg) Európa-bajnok versenyző már szerdán elutazott edzőjével, Stefanovics Józseffel, az aklimatizáció és a tökéletes átállás végett. Ők már meg is érkeztek Japánba, ahol el is kezdték az átmozgató tréningeket.

Szövetes Vera többszörös nehézsúlyú Európa-bajnokunk csak 15-én tud utazni munkahelyi elfoglaltsága miatt.

A magyar delegációt Shihan Furkó Kálmán 6. danos mester vezeti, aki tagja a WKO 6 tagú technikai bizottságának és a világkupa után oktatóként vesz részt a WKO nemzetközi szemináriumán is.

Sensei Bancze Antal szövetségi kapitány is ezekben a napokban érkezik majd Oszakába.

Férfi és női mezőnyben 3-3 súlycsoportban a világ összes kontinensének 16-16 versenyzője áll tatamira június 18-19-én Oszakában a világkupa bajnoki trófeáiért.

Az európai válogatott súlycsoportonként 3-3, míg Japán 4-4 versenyzőt indíthat a négyévente megrendezésre kerülő versenyen, amelynek előző állomása a sikeres budapesti 2001. évi 2. világkupa volt.

Itt női 60 kg-ban Sztank Rita (stabilitás) 1., míg Motzer Melinda( Győr) 3. helyezést ért el. A női +60 kg-ban Szövetes Vera szintén 1., valamint a martfűi Tóth Ivett ért el 4. helyezést. Mindketten a válogatott segítségével Budapesten egy különteremben

készültek, ahol többnyire súlyzós, technikai-iskolázós, valamint zsák-pajzsos edzéseken és küzdelmi tréningeken vettek részt.

Az utolsó napokban váltott ellenfeles küzdelemmel készültek, válogatott versenyzők segítségével, amelyet a Sport1 tv fullcontact magazinja is rögzített, és ki is küldött a japán televízióknak. A szigetországban mindkét sportolónk igazi sztárnak számít!

Remélhetőleg a két előző világkupa magyar helyezéseit követően Oszakában is örülhetünk majd hazai sikereknek.

A világkupáról, valamint a teljes japán útról, kiegészítve különböző harcművészeti és egyéb full contact (pl. K-1) stílusok forgatásával, összefoglaló készül a Sport1 tv fullcontact magazinjában.

Tisztelettel: Kyokushinmedia team

Related posts