Japán új operációs rendszert keres az internetes alkalmazások számára

A kormány és a területen érdekelt nagyobb cégek összefogtak, hogy a következő generációs otthoni készülékek, melyek az internetre lesznek kapcsolva ne függjenek többé a Microsoft operációs rendszereitől.
Az új ipari szabványokat alkalmazó technológiákat 2007-től tervezik piacra dobni úgy, hogy Linuxot vagy a hazai fejlesztésű TRON rendszert használnak a jelenleg domináns Windows változatokkal szemben.
Három minisztérium állította össze azt a csoportot, amelyben cégképviselők, kutatók és más szakemberek vesznek részt, hogy megvitassanak 28 szabványosításra váró technológiai elemet. A csoport ezen a héten megegyezett az alapvető stratégiai kérdésekben.
A Linux, melynek forrása nyilvános, és bárki módosíthat benne bármit egyre népszerűbb. A másik jelöltet, a TRON-t a Tokyo egyetemen dolgozó Ken Sakamura fejlesztette ki. Mindkét oprendszer megfelelően megbízható és olcsó, mondják a szakértők.
Az ipar meghatározó személyiségei mind azt állítják, hogy hamarosan minden háztartási eszköz, mint a mikrohullámú sütők, tv-k vagy videomagnók rá lesznek kötve az internetre.
A felhasználók képesek lesznek irányítani ezeket a készülékeket távolról is az internet segítségével. A készülékek is képesek lesznek adatokat tárolni, mint például az internetről letöltött programozott menük a mikrókban.

Asahi shimbun

Related posts