Japán tanulmányi út és kelmefestés

A Japán Alapítvány Japán tanulmányi úton részt vett ösztöndíjasának beszámolója

„Japán tanulmányi út és kelmefestés”

 

A Japán Alapítvány minden évben többféle japán nyelvi továbbképzési programot szervez külföldi résztvevőkkel Japánban. 2004 októberétől 2005 májusáig tartott a „Kutatók, posztgraduális hallgatók részére meghírdetett nyelvi program”, amin egy magyar ösztöndíjas is részt vett. Ezt az alkalmat kihasználva szeretnénk újra tájékoztatást nyújtani az érdeklődőknek, hogy mit is takar ez a program? Felkértük továbbá az előadót, hogy beszéljen a Japánban való tartózkodása alatt szerzett tapasztalatairól is.

 

A beszámolón a „Szakmai japán nyelvi továbbképzés kutatók és posztgraduális hallgatók részére” programról tartunk vázlatos ismertetőt, majd pedig Horváth Hanga tart beszámolót. Az előadó nyolc hónapig tartózkodott Japánban és végzett kutatásokat a kelmefestésről.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik japán kutatással foglalkoznak, tervezik, hogy ösztöndíjjal Japánba látogatnak, továbbá azokat is, akik csak érdeklődnek a japán kultúra, vagy akár a kelmefestés iránt.

 

Időpont:  2005 október 21 (péntek)   17:30-18:30

Helyszín: Japán Alapítvány Budapesti Iroda

Cím:     1027. Bp. Horvát u. 14-24

Tel.:     (36-1)214-0775/ 0776

Részvételi díj: nincs

Az előadás nyelve: magyar

 

Tartalom:

  1. Ismertető a Japán Alapítvány „Szakmai japán nyelvi továbbképzés kutatók és posztgraduális hallgatók részére” programról. (előadó: a JFBP munkatársa)

2. Élet Japánban (Horváth Hanga)

 Természetes növényi kelmefestés, batikolás

Kérdések-válaszok

 

Előadó: Horváth Hanga    (Magyar Iparművészeti Egyetem, DLA. hallgató)

Szakterülete: Textiltervezés és növényi festékek

        

Jelentkezni lehet:

A könnyebb lebonyolítás érdekében kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat október 19-ig (szerda) az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezzék.

e-mail: kurihara@jfbp.org.hu

tel: (06-1) 214-0775 / 0776

fax: (06-1) 214-0778

Előzetes jelentkezés nélkül is részt lehet venni a rendezvényen.

Related posts