Japán favoritja százhatodszorra is vesztett

Haru-urarát a legjobb japán zsoké sem tudta a korábbinál jobb teljesítményre buzdítani, megint vesztett – mindenki nagy örömére. A kanca az esti hírekben minden más eseményt maga mögé utasított, mivel beigazolta a bukmékerek várkozását – 130:1 arányban várták győztesnek – és 13 ezer néző előtt újra vesztett.

Enyhe Tavasz, neve ezt jelenti, Jutaka Takét, a legismertebb zsokét kapta, de ennek ellenére is csak egy vetélytársát tudta a tizenegy tagú mezőnyből megelőzni.

Mindazonáltal a tévés közvetítők szerint mindenki boldogan ment haza a derbiről, mert ez az esemény is a japánok közismerten megtörhetetlen hitét és kudarccal szembeni tartását példázza.

A lóversenysport múlt év során gazdasági nehézségekkel küzdött, ekkor jött mentőötletként, hogy Enyhe Tavaszt a szokások ellenére engedjék újra indulni abban a reményben, hogy különleges teljesítménye sok érdeklődőt fog vonzani.

Várható és be is következett 100. vesztes futama előtt a lapok címoldalára került a ló, és valóban felkeltette a japánok kíváncsiságát.

A Reuters hírügynökség szerint a figyelem semmiképp sem a kárörömnek köszönhető, sőt, az évtizede gazdasági problémákkal terhelt országban sokan reményt tudnak meríteni egy olyan jószágból, amely 105 kudarc után sem adja fel.

Reuters

Related posts