Japán 10 – Curuoka

Egy hét „pihi” (végig dolgoztam, audit volt) után ismét Japánban vagyok. Ez alkalommal Curuokába (Jamagata megye) jöttünk. Képes beszámoló következik. 🙂

Most vagy kilencen jöttünk, ugyanúgy Bécs- München-Tokió útvonalon, de egy belföldi járattal tovább Sónaiba.
Ha a nemzetközi járat után belföldi járat jön, a nemzetközi reptéren fel kell venni a csomagot, egy ingyenes busszal átmenni a belföldi reptérre, és újra feladni a csomagot.
A munka ugyanolyan, fél 9-re jön értünk a taxi, mindennap minimum este 6-ig, de inkább 7-8-ig a gyárban vagyunk. Elég fárasztó, főleg, hogy rajtam kívül nincs egy magyar sem, csak a németek, akik egymás között persze mindig németül beszélnek. Én japánról angolra fordítok, illetve néha németre, mert van olyan kolléga, aki nem tud angolul.
Curuoka kisváros (a japán városokhoz képest – 130.000 lakosa van), a hotel régi, de tiszta, viszont a szoba nagyon kicsi.
A hotel közelében van egy szupermarket, egy százjenes, egy családi étterem és egy rámenes. Nevezetesség a Curuoka park, a Curuoka-kastély romjain/alapjain, van pár templom, szentély, de körülbelül ennyi. (Autóval egy órányira van a Haguro-hegy, a lábánál egy mozifilm-díszlet faluval, kicsit messzebb a tengerpart. Sajnos nincs autónk.) Sejtettem, hogy a szoba kicsi lesz, úgyhogy hoztam futócipőt, néha reggel futok egyet. Tíz perc alatt el lehet jutni a rizsföldekre. Nem tudok betelni a rizsföldekkel. Annyira rendezettek és élénkzöldek a palánták, és a másfél hét alatt, amióta itt vagyunk, máris sokat nőttek.

Temető a ház mögött


mondtam, hogy kisváros


A szupermarket zöldtea-kínálata


Ha whiskey, akkor Suntory!
 

Related posts

Kommentelj