A Heiszei 100 tája 4.

A következő tíz helyszín, amit bemutatunk, Tokióban és környékén található. Melyek azok a helyszínek, amelyeket Tokióban feltétlenül érdemes meglátogatni a Yomiuri japán olvasói szerint? Olvass tovább, és megtudod!

Csicsibu-szentély (Csicsibu város, Szaitama megye)

http://www.chichibu-jinja.or.jp/

A sintó szentély legnagyobb fesztiválját decemberben tartja. A hónap elején hat napon át zajlik a fesztivál – éjszaka! A sok jatai* felvonulását, melyet zene és tánc kísér, nemzeti kulturális örökségként tartják számon. A szentély szent táncát, a kagurát, a zenét és a kocsikat mind kulturális kincsnek ítélte meg a kormány.

(*jatai: „fesztiválkocsi”, kerekeken guruló, húzott „hajó”, eredetileg hordozható szentélyek voltak, mára inkább a táncnak biztosítanak pompás színpadot)

Szavara (Szaitama megye)

A város az Edo-korban kereskedelmi városként virágzott. Az Onogava-folyó partján ma is hagyományos, történelmi házak állnak.

Tokyo Disneyland (Csiba megye)

A tokiói Disneyland 1983-ban nyitotta meg kapuit, és csak tavaly 27 millió látogatója volt. Az Egyesült Államokon kívül itt nyílt meg először.

Marunoucsi-negyed (Tokió)

A Marunoucsi jelentése: a körön belül. A Császári Palota külső várárkán belül található. A JR Tokió állomás és a Császári Palota között elterülő üzleti negyed népszerű vásárló – és vendéglátónegyed is egyben. A magas, csupaüveg épületek között hihetetlen érzés fogja el a magyar turistátJ, mely talán annak a tudatnak is köszönhető, hogy ez a negyed Japán pénzügyi központja – a japán GDP negyedét itt generálják különböző tranzakciókon keresztül.

Akihabara-negyed (Tokió)

Amellett, hogy hagyományosan az elektronika fellegvára, az elmúlt évtizedben az anime- és mangarajongók Mekkája is lett, anime- manga és cosplay-boltokkal, maid-cafékkal. Nyüzsgő, fiatalos, trendi negyed.

Nihonbasi-negyed (Tokió)

A Nihonbasi-híd a 0 kilométerkő évszázadok óta. Az első fahíd 1603-ban épült, a jelenlegi kőhíd 1911-ben. A Nihonbasi-folyón átívelő híd környékén egy hagyományos üzleti negyed alakult ki. A negyedben többszázéves múlttal rendelkező vállalatok központjai találhatóak, és itt van a Japán Bank is.

Tokyo Tower

Az 1958-ban befejezett, 332.5 méteres torony Tokió jelképévé vált az elmúlt hatvan évben. A második világháború utáni újjáépítés és a Sóva-kor (1928-1989) iránti nosztalgia miatt nagyon közel áll a japánok szívéhez. A megnyitás óta 150 millió ember látogatta meg a kilátóteraszt. 1961 óta az NHK, a Fuji Tv és a TBS adását innen sugározzák, ám mivel Japánban is készülnek átállni a digitális adásra, már épül utódja, a Tokyo Sky Tree (2012-ben adják át).

Kaminarimon-kapu, Szenszódzsi-templom (Aszakusza-negyed, Tokió)

Aszakusza-negyed jelképévé vált a templom nagy piros kapuja (neve magyarul Villám-kapu) az óriási lampionnal. Nemcsak turisták, japán osztályok is gyakran fényképezkednek alatta. A kapu környéki terület az egyik legrégibb kereskedelmi terület és máig tele van élettel.

Taisakuten-templom (Tokió és Csiba megye)

A Taisakuten-templomban a népszerű japán sorozat, a Tora-szan szereplőit megszemélyesítő színészek vezetik körbe a látogatókat. A fő attrakció a Jagiri no vatasi, ami egy 400 éves csónak.

Keihin ipari negyed (Tokió, Kanagava-megye)

Az egyik legnagyobb ipari negyed népszerű turistalátványossággá vált fényeinek köszönhetően. Valóban futurisztikus a látvány.

Related posts