Ismerd meg az utcán tevékenykedő szélsőjobbos csoportokat!

Nehéz eltéveszteni a járműveiket. Oldalukat a hagyományos nemzeti lobogó díszíti, valamint az uralkodó isteni eredetét hirdető feliratok. Ezek az elsötétített erődök Tokióban, a sibujai Hacsiko előtt látszanak a leggyakrabban, na és a Jamate-utcán, végig a Nakamegurón; közben felváltva külföldiellenes szövegeket és recsegő háborús himnuszokat nyomatnak a tetőre szerelt hangszórókból.

Tekintettel arra, hogy szinte mindegyik csoport ugyanezt a protokollt követi, vonzó lehetőség az összeset rasszista, a múltban élő jobboldalinak nézni. Ez azonban nem feltétlenül van így: ezek az ujoku dantai-ok (jobboldali csoportosulások) számos klikket alkotnak, mindegyik más világképpel a máról.

A tojásként egymásra hasonlító járművek fáradságos azonosítását megkönnyítendő Kapitány a héten kompakt, ám informatív táblázatot nyújt át az olvasónak a tokiói jobboldaliakról.

Akár a Kokkaugidzsidón sétálsz, akár a Jaszukuni szentély közelében kóborolsz, ez az idegenvezető segít, hogy soha többé ne érezd az a szégyent, ami akkor fog el, amikor nem tudod, hogy mi a különbség egy Dai Nippon Kosikai és egy Nihon Kominto busz között. Nyűgözd le a családod és barátaid vadonatúj ismereteiddel a jobboldalról!

Név: Byakukósa

Vezető:

Tagság:

Incidensek:

Ügyek: A csoport rutinosan tartja a köztudatban a tényt, hogy Kína rendszeresen elfelejti informálni saját népét arról, mekkora segítséget kap Japántól a fejlődéshez. Foglalkozási leírásukhoz tartozik még a kommunista ország kemény kezű vezetésének felemlegetése.

Járművek: Nyilvánvalóan nekik vannak Tokióban a legélesebb teherautóik és buszaik. Nagy, fekete, rideg és mindig ragyog, mintha épp most gurultak volna ki egy autó-bemutatóról (mellesleg tényleg van ilyen hely).

.

Név: Taikósa

Vezető: Simizu

Tagság: 700

Incidensek:

Ügyek: Aggályaik között szerepel a nemzetközi közösség szerintük inflálódó számadata a nankingi mészárlásról – a világ 2-300,000 áldozatról tud, ők viszont húszezret találnak reálisnak. Zavarja őket továbbá Japán tétlensége a növekvő észak-koreai fegyverkezést illetően, miközben a szomszéd, Dél-Korea Oroszországgal karültve fejleszt rakétavédelmi rendszert.

Járművek: Ami a kamion-dizájnt illeti, a kék és naptetős járatok a leginkább innovatívak, amelyeket a Taikósa üzemeltet. A középen emelt fal, amelyen egy napernyőként működő szerkezet biztosítja az árnyékot a brutális tokiói napsütés idején egy aktivista csak elkapja a mikrofont és hátradőlve robbanthatja az emberek közé a csoport üzenetét rögtön azután, hogy megérkezett a helyszínre.

Név: Dai Nippon Aikokutó

Vezető:

Tagság:

Incidensek:

Ügyek: A csoport gyakran parkol le Kamijacsóban az orosz nagykövetség előtt, hogy követelje az 1951-es San Francisco-i egyezmény során Oroszországnak juttatott területek visszaadását.

Járművek: A kék teherautók és kamionok oldalát gyakran fehér, félkövér kandzsik borítják.

.

Név: Nihon Kokuszeitó

Vezető:

Tagság:

Incidensek:

Ügyek:

Járművek: A képeken csak a kisebbek látszanak, a csoport azonban gyakran gurul nagy, fekete buszokon. A dzsipek és a teherautók is tele vannak zászlóval.

.

Név: Dai Nippon Kodósa

Vezető:

Tagság:

Incidensek:

Ügyek:

Járművek: A Kokuszeitóhoz hasonlóan ez a csoport is barna és fekete buszokkal járja az utcákat. A buszok elején egyetlen hangszóró található.

.

Név: Dai Nippon Hokokai

Vezető:

Tagság:

Incidensek:

Ügyek:

Járművek: A négy felszerelt hangszóró, a tetőépítmény és a hátsó színpad csomagolja egyetlen járműbe a legtöbb ujoku-tartozékot.

.

.

Név: Dai Nippon Kosikai

Vezető:

Tagság:

Incidensek:

Ügyek:

Járművek: Jó nagy kifutóval a tetején, letakart ablakaival a lehető legnagyobb felületet biztosítják a feliratok számára. Ezek a mamutbuszok Tokió legijesztőbb járművei. A hangszórókat elöl és oldalt szerelték fel. Hallottál már a Doppler-effektusról?

.

Név: Nihon Komintó

Vezető:

Tagság:

Incidensek: A csoport annak köszönheti kétes hírnevét, hogy három évvel ezelőtt belerohant az egyik teherautójuk az oszakai kínai konzulátus épületébe és erőteljes kampányt folytattak 1987-ben a miniszterelnökségért induló Takesita Noboru ellen.

Ügyek: A tagok a környezetvédelmi problémákra és a kommunista erők megerősödésére hívják fel a figyelmet. A konzulátus-incidens annak hatására történt, hogy Kína bejelentette igényét a Diaoyu szigetekre.

Járművek: Fehér teherautóikat könnyen felismerhetjük fekete, fűrészfog-szerű díszítéskről, amely az összes alján körbefut.

… …
Név: Isszuikai

Vezető: Kimura Micuhiro

Tagság:

Incidensek: A csoport 1972-ben alakult Misima Jukio író követőiből, aki miután képtelen volt felkelést kirobbantani a hadseregben, rituális öngyolkosságot követett el.

Ügyek: Szombatonként Kimurát a Sindzsuku állomás keleti kijáratánál találhatjuk meg, ahol sportos kék öltözékében az USA külpolitikája ellen szónokol és felemeli a szavát azért, hogy a császári család költözzön végre vissza Kiotóba.

Járm?vek: Fehér teherautók, tetejükön színpaddal.

Captain Japan

Related posts

Kommentelj