Horvátországi versenyeredmények

Rendkívül erős és színvonalas mezőny jött össze a 10. Branco Bosniak emlékversenyen Zágrábban. A versenyt többen „Mini Európa-Kupának” titulálták. Az évről-évre rendkívüli módon erősödő mezőnyben a magyarok kiváló eredményeket értek el.

Még a tavalyi nagyon erős mezőnyt is felülmúlta az idei verseny. Minden súlycsoport Európa-bajnoka jelen volt. Bolgár, horvát, litván, svájci, francia, grúz, román és persze magyar küzdők alkották a mezőnyt.

Röviden nézzük meg a magyar küzdők szereplését. Hamarosan hosszabb áttekintéssel jövünk – súlycsoportonként.

Image

A női könnyűsúlyban nem volt magyar induló. A középsúlyban elsősorban a kategória hazai legjobbját, Ábrahám Editet (Fight Nyíregyháza – sensei Bencze Antal) és a könnyűsúly korábbi legjobbját, a súlycsoportot váltó Mezősi Marinát (Fight Nyíregyháza) figyelhettük.

Volt is miért, hisz végiggyalogoltak a mezőnyön és a fináléban egymással néztek farkasszemet – ahol Ábrahám Edit győzött, és Mezősi Marina lett az ezüstérmes.

A nehézsúlyban 4 lányt is figyelhettünk. Kurlicki Adrienn (Stabilitás – sensei Kalmár Árpád) Zatykó Zitával kezdett (Szeged – sempai Kardos Imre). Itt Zagykó Zita egyértelműen győzött.

Az idén mindent megynyerő Szövetes Veronika (Hungarian Open, EB, Világkupa, Gifu Karate Expo) nekiállt alapozni, de mesterével(Fight Nyíregyháza- sensei Bencze Antal) úgy döntöttek, hogy elindulnak gyakorolni a versenyen. Mivel Vera semmilyen formát nem időzített, így nem is volt tétje a versenynek. Egy bolgár lánnyal mérkőzött, aki jó taktikával ki tudta húzni a 7 percet, minek végén 2 bíró a magyar lányt látta jobbnak, 2 bíró pedig döntetlent ítélt. A vezetőbíró a döntetlen mellé állt, és a bolgár versenyző győzött, könnyebb testsúllyal.

Demeter Mónika (Martfű – sensei Stefanovics József) a litvánok kiválóságával szemben maradt alul egy erősen vitatható döntés mellett. Zita legyőzte a bolgár lányt, de sajnos kikapott a litván versenyzőtől. A végeredményben Mónika és Zita bronzérmét könyvelhettük el.

A férfi könnyűsúlyban több magyar is tatamira lépett, de különösen Farkas Péterre (Pápa – sensei Szalóki Sándor), Búzás Gáborra és Pető Krisztiánra (mindkettő Martfű – sensei Stefanovics) kellett figyelnünk. A végeredményben Búzás Gábor a súlycsoport bajnoka, míg Farkas Péter bronzérmes lett.

ImageA középsúlyban elsősorban Bak Sándortól (Kapuvár – sempai Németh Gábor) és Magna Gergőtől (Szolnok – shihan Furkó Kálmán) vártunk jobb eredményt. Bak Sándor bronzérmes lett a rendkívül erős mezőnyben. A súlycsoportot a francia Johny Desnet nyerte.

A nehézsúlyban leginkább Szutor András (Stabilitás – sensei Kalmár Árpád) szereplését várhattuk, de alulmaradt a későbbi bajnok grúz versenyzővel szemben, aki a fináléban a többszörös 90 kg-os Európa-bajnok litván Gudauskast győzte le.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek! Hamarosan jövünk a részletekkel.

Related posts