Hong-Kongi brokkoli
Ropogós brokkoli osztrigaszósszal.
- 500 g brokkoli
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 teáskanál cukor
- 1 kanál szójaszósz
- 2 kanál víz
- 3 kanál olaj a sütéshez
a szószhoz
- 4 kanál víz
- 2 kanál osztrigasazósz
- 1 kanál fehérbor
- 1 csapott kanál kukoricakeményítő
A brokkolit tördeld falatnyi darabokra. A szósz hozzávalóit keverd el. A forró vokban két kanál olajon pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért. Egy perc múlva add hozzá a brokkolit, majd amikor a felszíne megpirult, keverd hozzá a cukrot, a vizet és a szójaszószt. Fedő alatt párold két percig. Öntsd hozzá a szószt, keverd el alaposan, hogy mindenhol belepje a brokkolit. Amikor a szósz a keményítőtől besűrűsödött, vedd le a lángról. Forró rizzsel tálald.