Hong-Kongi brokkoli

Ropogós brokkoli osztrigaszósszal.

  • 500 g brokkoli
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 kanál szójaszósz
  • 2 kanál víz
  • 3 kanál olaj a sütéshez

a szószhoz

  • 4 kanál víz
  • 2 kanál osztrigasazósz
  • 1 kanál fehérbor
  • 1 csapott kanál kukoricakeményítő

A brokkolit tördeld falatnyi darabokra. A szósz hozzávalóit keverd el. A forró vokban két kanál olajon pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért. Egy perc múlva add hozzá a brokkolit, majd amikor a felszíne megpirult, keverd hozzá a cukrot, a vizet és a szójaszószt. Fedő alatt párold két percig. Öntsd hozzá a szószt, keverd el alaposan, hogy mindenhol belepje a brokkolit. Amikor a szósz a keményítőtől besűrűsödött, vedd le a lángról. Forró rizzsel tálald.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések