Hátszín édes terijaki szósszal
- 100g gomba
- 2 paradicsom
- 50g babcsíra
- 50g cukorborsó
- 4 szelet hátszín
- 1 zöldalma
- terijaki szósz (vagy 2 rész szójaszósz, 2 rész szaké, 1 rész mirin és 1 rész cukor vagy méz)
Ha nincs gyári terijaki szószod, készítsd el a hozzávalókból: egy edényben keverd el őket és alacsony lángon addig melegítsd, míg a cukor teljesen elolvad. A szósz egy zárt üvegben, a hűtőben hetekig eláll.
A hátszínt fél órára tedd a terijaki szószba, majd pirítsd meg mindkét oldalán. Közben a megmaradt szósszal locsolgasd. Add hozzá a zöldségeket, nagy lángon pirítsd további 1 percig, majd reszeld rá az almát. Kevergesd, vigyázz, nehogy odaégjen.
Forró rizzsel tálald.