Gyömbéres csirke vörösborban
Boros szószban párolt csirkefalatok.
- 350g falatokra vágott csirkehús (comb, mell)
- só, bors
- 1 kanál világos szójaszósz
- 1 teáskanál cukor
- 1 kanál rizsecet
- 1 teáskanál szezámolaj
- 10g fafül (mu-err) gomba
- 3 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 dl száraz fehérbor
A gombát áztasd be 1 dl meleg vízbe 30 percre. Csepegtesd le, vágd csíkokra. A többi hozzávalót keverd el és tedd bele a csirkét egy órára. Egy kanál olajban és egy kanál szezámolajban pirítsd meg a gyömbért, majd add hozzá a gombát és a csirkehúst. Öntsd hozzá a páclét, majd fedő alatt alacsony lángon párold 5-6 percig, amíg a csirke megpuhul (minél kisebb falatokra vágtad, annál rövidebb idő alatt).
Forró rizzsel tálald.