Gyömbéres csirke vörösborban

Boros szószban párolt csirkefalatok.

  • 350g falatokra vágott csirkehús (comb, mell)
  • só, bors
  • 1 kanál világos szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kanál rizsecet
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 10g fafül (mu-err) gomba
  • 3 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 dl száraz fehérbor

A gombát áztasd be 1 dl meleg vízbe 30 percre. Csepegtesd le, vágd csíkokra. A többi hozzávalót keverd el és tedd bele a csirkét egy órára. Egy kanál olajban és egy kanál szezámolajban pirítsd meg a gyömbért, majd add hozzá a gombát és a csirkehúst. Öntsd hozzá a páclét, majd fedő alatt alacsony lángon párold 5-6 percig, amíg a csirke megpuhul (minél kisebb falatokra vágtad, annál rövidebb idő alatt).

Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések