Gyömbéres csirke kebab

  • 6 csirkemell kicsontozva, lebőzörve, 3 centis falatokra vágva
  • 2 kanál szójaolaj
  • 2 kanál rizsecet
  • 1 kanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 szár citromfű apróra vágva
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 zöldhagyma 3 centis darabokra vágva
  • 1 kanál szezámmag, olaj nélkül megpirítva

Helyezd turmixba az olajat, ecetet, cukrot, sót, citromfüvet, gyömbért és fokhagymát. Addig keverd, amíg a citromfű apróra daraálódik (2-3 perc). Merd az egészet egy tálba, amiben a csirkeszárnyak voltak. Tedd az egészet a hűtőbe legalább 2 órára (a legjobb, ha előtte nap rakod el).

Felváltva szúrd bambusznyársra a húst és a hagymát. A nyársakat előtte 30 percre áztasd vízbe, hogy ne gyulladjon meg a grillen.

A grillsütőben mindkét oldalát süsd pirosra (6-8 perc alatt).

Tálaláskor hitnsd meg a szezámmaggal.

 

  Fórum a keleti ételekről

Kapcsolódó bejegyzések