Fülöp Rolanddal beszélgettünk

 
Sikerült újabb információkat kapnunk a hiracukai Kyokushin Seibukai versenyről, ahol magyar versenyzők is tatamira léptek. Beszélgető partnerünk a jászberényi Fülöp Roland, a csapat talán legrutinosabb tagja.

– Hogy éreztétek magatokat Japánban?

– Nagyon jól. Nagyon sok olyan dolgot tapasztaltunk és éreztünk, amiket nehéz lenne szavakba önteni. Ezek mind nagyon pozitív események.

– Milyen volt a verseny?

– Nagyon jó, igazi profi rendezés. Egy olyan csarnokban bonyolították, ami körülbelül a körcsarnok kétszerese. 90 induló volt összesen 70, 80-kg-ban és az openben. Mi openben 20-an versenyeztünk. Rajtunk kívül 3 orosz versenyző is indult. A 70 kg volt a legnépesebb.

– Milyenek voltak a küzdelmeid?

– Az első körben szikár, erős ellenfelem volt. Sikerült az első küzdőidő végén lepörögnöm, ahol végigdolgoztam az utolsó fél percet, kissúlyos erőálló-képességgel.
A második körben egy alacsonyabb versenyzőt kaptam, de súlyra ugyanakkora volt mint én. Azonnal egy kemény állóképességi bunyóba kezdett. Az előkészítő kezek után azonnal tette a combosakat, egész pontosan a térdeseket. Végig a jobb térdem rúgta. Nagyon sokat támadott gedanba. Döntetlen volt az első küzdőidő, majd a hosszabbításban 3 bíró kihozta őt, kettő pedig döntetlent, így ő jutott a 4-be, én pedig a legjobb 8-ban maradtam. Az Opent Onodera nyerte, akit a 2002-es Athletic Cup-ról már ismerhetünk, ott Stefivel küzdött. Nagyon jó volt, a versenyen a legmeghatározóbb küzdő. A döntőt is comb k.o.-val nyerte.

– Milyennek láttad a mezőnyt?

– Keménynek. Szerintem azért valamivel gyengébb volt, mint a bolgár Eb. A japán küzdők mind igen erősek, főként lábbal.

– A többiek hogy szerepeltek?

– Detre 80 kg-ban az első küzdelmét egy óriási jodan mawashival (köríves fejrúgás) nyerte. Az ellenfele hordágyon távozott. A következő bunyóban érthetetlenül kihozták az ellenfelét, hosszabbítás után pedig teljesen egálnak láttuk. Így ő is a 8-ban végzett. Sütő Tamás indult még Openben. Sajnos az elején bekapott egy gyomor wazarit (fél pont), mert egy gyomortámadást követően kifordult. Ezt már nem tudta kiegyenlíteni, így az első küzdőidő után kikapott.
Horváth Tomi is 80 kg-an küzdött (korábban 70 kg-os versenyző volt). 75 kg-mal mérlegelt be. Nagyon jól verekedett. Simán nyert az első körben, majd hosszabbítások után kihozták japán ellenfelét, aki később megnyerte a versenyt is..

– Hogy bántak veletek vendéglátóitok?

– Rendkívül figyelmesek voltak. Kaptunk külön kísérőt is.
Shihan Nishidával a versenyt követő hétfő délelőtt edzettünk, csak mi négyen. Egy könnyed, laza tréning volt, és lenyűgöző, már- már „emberfeletti” dolgokat láttunk tőle.

– Gratulálunk az egész csapatnak!

A decemberi Szakuban beszámolunk még a versenyről.

Related posts