Fo ga (Vietnámi gyömbéres csirkeleves tésztával)
- 1 csirke, négy részbe vágva
- 2 liter víz
- 2 darab öt centis friss gyömbér
- 2 közepes hagyma félbevágva
- 2 kanál halszósz
- 1 teáskanál egész bors (ha tudsz, használj rózsaborsot)
- 1 csésze babcsíra
- 200 g üvegtészta
- fél liter húsleves (kockából is lehet)
- 3 szál újhagyma vékony karikára vágva
- 1 csésze friss, apróra vágott korianderzöld
- fél csésze friss, apróra vágott mentalevél
- 2 zöld citrom
A csirkét mosd meg, majd tedd fel a vízben f?ni. Tedd bele az egyik gyömbérdarabotés a hagymát. A forrásban lév? levesr?l szedd le a keletkez? habot. Add hozzá a halszósztés a borsot. Amikor a csirke megpuhult – 30-40 perc -, öntsd egy külön edénybe a f?z?lét, a húst pedig csontozd ki.
Forró vízben el?bb egy percig blansírozd a babcsírát, majd f?zd meg benne az üvegtésztát.
A maradék gyömbért reszeld le. A f?z?létés a húslevest forrald fel egy lábasban, a húst, babcsírátés tésztát oszd el négyfelé, majd mindegyikre merj egy kevés levest. Egy csipetnyi reszelt gyömbérrel tálald.