Felfüggeszt a magyar tv csatorna

Japán utánzó műsor főműsoridőben

A magyar TV2 csatorna közölte a budapesti Japán Nagykövetséggel, hogy tervbe vették a japán utánzó műsoruk felfüggesztését, mivel nagy haragot váltott ki a helyi japán közösségben és a japán diplomaták körében.
A program bemutat egy magyar TV riportert, aki fekete parókát és álfogsort visel és egy kancsal japán nőnek adja ki magát, magyar hírességeket csapdába csalva az interjú során.
Nem számítva a karikatúrát a „Micukó – a világ ferde szemmel” című műsor nevetségessé teszi a japán életet és szokásokat.
A Magyarországon élő japán közösség dühös lett és a Japán Nagykövetség tiltakozott a TV2-nél és a magyar külügyminiszternél, múlt hónap végén.
Hiroshi Abe, a budapesti Japán Nagykövetség egy tisztségviselője nyilatkozta szerdán, hogy a „Micuko” producerei elmondták a nagykövetségnek, hogy a TV2 elhatározta a műsor három hónapra való felfüggesztését a jövő hónaptól kezdve.
A műsor szeptemberben fog újraindulni új név alatt, és a producerek megígérték, hogy más változtatásokat is végrehajtanak, mondta Abe.
Elmondta továbbá, hogy a nagykövetség szemmel fogja tartani a műsort, amint visszatér a képernyőre és ismét akciót fognak kezdeményezni, amennyiben nem lesznek kielégítőek a változások.
“A műsort csak rasszista megnyilvánulásként lehet leírni. A probléma megmarad, ha csak kis változásokat fognak végrehajtani, mint pl. a műsor címének a megváltoztatását.” nyilatkozta Abe.
A TV2, amely működését 1997-ben kezdte meg, magát Magyarország első kereskedelmi csatornájaként mutatja be. A hivatalos weboldalukon írják, hogy szórakoztató és információs programokat kívánnak nyújtani a magyar „fiatalságnak és városban élőknek”.

Kyodo News

Related posts