Eljött a nagy nap!

Végre indul a kyokushin őszi versenyszezon belföldön is! Az elmúlt hétvégén Karcagon rendezett az Oyama Hungary egy versenyt, és most itt a Magyar Kyokushin Karate Szervezet Országos Bajnoksága, Szegeden, október 1-én, szombaton. A versenyen az ifi és junior küzdők lépnek tatamira, és jó küzdelmek várhatóak. Több ifi most utolsó éves, és már meg is hívták őket a bő junior válogatott keretbe, akár csak a juniorok legjobbjait, hisz jövőre Magyarországon rendezik az Európa-bajnokságot. Oda pedig nagy csapat kell.

Kyokushinkai

Szegeden sok versenyző várható: ez kinek felkészülési verseny lesz a novemberi Magyar Bajnokságra, kinek ez maga a főverseny. A mérlegelések, orvosi vizsgálatok 11 óráig tartanak, a küzdelmek kora délután kezdődnek. A verseny feltehetően 18 óráig tart.

Várjuk, a nagy nevek hogyan szerepelnek, hisz több Európa-bajnok és helyezett lép tatamira. A könnyű súlyú fiúknál talán távol marad az 55 kg-ban EB címet szerzett Retter Márk, de ott lesz a 60 kg-ban EB 2. Mátyási Patrik, valamint a diákolimpiai bajnok Jónás Áron, valamint az EB bronzos Kerti Gábor.

A középsúlyban az EB ezüstérmes Szűcs Gergő a favorit, míg a nehéz fiúknál a magyar bajnok Balogh Zsolt.

A könnyebb hölgyeknél Szécsényi Szilvia és Kiss Anna várható a négybe, míg a középsúlyban Erdős Bernadett és Simon Viki várható meghatározónak.

Related posts