Egyszerű miszoleves

 

 

  • 2 kanál miszo
  • 6dl víz
  • 1 lap nori
  • kevés zöldhagyma

A vizet melegítsd fel, vágd bele a norilapot (ízlés szerint négyzetre, csíkokra, ahogy jólesik). Mielőtt felforr, egy szűrőn át paszírozd bele a miszót. Mielőtt felforr, vedd le a tűzről. A csészékbe szórj pár vékony hagymakarikát. Kockára vágott tofut is tehetsz bele.

A miszoleves a japán étkezés elengedhetetlen tartozéka. A fogások közt az ízek semlegesítésére is kiválóan alkalmas. Ha unod a miszo ízét, tegyél bele egy kanál dasit vagy cujut

 

Image

Fórum a japán ételekről

 

 


 A recept hozzávalóit megvásárolhatod webáruházunkban:

miszo "okaaszan" (siro miszo)  miszo “okaaszan” (siro miszo) fél kg 1100Ft

nori (algalapok) 10 lap  nori (algalapok) 10 lap  890 Ft

instant dasi-por "simaja" instant dasi-por “simaja”  680Ft

selyemtofu (kemény) selyemtofu (kemény) 690Ft

Rendeld meg egyben, kedvezményes áron, 3360  helyett 3000 Ft-ért itt!

Kapcsolódó bejegyzések