Csirkepogácsa
Bambusznyársra tűzött csirkegombócok.
- 300g vízigesztenye
- 1 csokor újhagyma, apróra vágva
- 1 teáskanál chiliszósz
- 500g darált csirkemell
- 2 teáskanál apróra vágott zöld koriander
- 1 kanál világos szójaszósz
- 2 kanál olaj
Turmixold össze a lecsepegtetett vízigesztenyét, chiliszószt és újhagymát. KEverd el alaposan a csirkével, szójaszósszal és korianderzölddel. Gyúrd össze az egészet, majd formázz belőlük 4-5 centis gombócokat. Tedd őket egy tepsibe, és hármasával fűzd fel őket egy-egy bambusznyársra (nyersen a nyárs nem bírja el a gombócokat, ezért kell a tepsiben felfűzni őket).
Hevíts fel egy kanál olajat egy nagyobb – 30 centis – serpenyőben, majd egy fakanál vagy nagyobb szedőlapát segítségével tedd bele a nyársra tűzött gombócokat (ha megsült a hús, már nem lesz szükség segítségre). Mindkét oldalát süsd aranybarnára (kb. 3 perc alatt). Süsd meg az összes gombócot (ha szükséges, használd fel a maradék olajat).