Csirkeleves hagymával

  • 150g csirkemell
  • 4 nagyobb szárított shiitake gomba
  • 1 kanál cukor
  • 1 szál póréhagyma
  • 1l dasi

 

A csirkemellről távolítsd el a bőrt és a csontokat, zsiegereket. A húst vágd falatnyi darabokra. Kicsit sózd meg és alacsony lángon pár perc alatt főzd puhára.

A gombát mosd meg é áztasd be egy kevés vízben, amiben elkeverted a cukrot. Ha megpuhult, a kalapokat vágd a lehető legvékonyabb szeletekre. A pórát átlós irányban szeleteld fel hajszálvékonyra.

A csirkét és a gombát tedd egy lábasba, öntsd rá a dasit, forrald fel és hagyd párolódni 5 percig. Ezután a húst és a gombát szedd ki a léből egy szűrővel vagy evőpálcikával. A csirkét és a shiitakét oszd négyfelé, tedd leveses csészékbe, kanalazz rájuk dasit és hintsd meg póréval. Forrón tálald.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések