Csirke namaszu
Hideg csirkesaláta ecetes uborkával.
- 1 kg csirkemell
- 4 kígyóuborka
- 1 csésze cukor
- 1 csésze rizsecet
- 1 cup sugar
- 1 cup vinegar
- fél csésze szezámolaj
- 3 kanál szezámmag
- 8 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 teáskanál chiliszósz
- 2 teáskanál dasipor
- 9 szál újhagyma felkarikázva
- 6 kanál szójaszósz
Enyhén sós vízben f?zd meg a csirkét. Hagyd kih?lni, majd távolítsd el a b?rétés a csontokatés a húst szedd szét szálaira. Az uborkákat mosd meg, hosszában vágd kettéés fél órára tedd jéghideg vízbe. Ezután csepegtesd le, majd kanállal vájd ki a magokat. Szeleteld fel vékony karikákra. Keverj össze minden hozzávalótés teddéjszakára a h?t?be, hogy összeérjenek az ízek.