Csípős szecsuáni csirkesaláta

  • 2 csirkemell csont és bőr nélkül
  • 2 kanál világos szójaszósz
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál 5 fűszer keverék
  • 2 piros és 2 sárga kaliformiai paprika
  • 1 kis fej lilahagyma hajszálvékony karikára szelve
  • 1 kanál kukoricakeményítő
  • fél fej jégsaláta
  • 2 kanál paradicsompüré
  • csipetnyi durvára tört bors
  • 1 csésze csirkeleves
  • 2 kanál hideg víz
  • 4 kanál pirított kesudió

 

A húst vágd kockára. A szójaszószt, paradicsompürét, összezúzott fokhagymát, 5 fűszer keveréket és borsot keverd össze és pácold benne a csirkét 15-30 percig a hűtőszekrényben.

A húst vedd ki a pácléből, csepegtesd le, a levet tedd félre. Egy serpenyőben süsd aranybarnára a húst minden oldalán. Tedd félre.

A paprikát vágd apró kockára, keverd el a hagymával és a csirkelében főzd 2-3 percig (alacsony lángon). Add hozzá a csirkekockákat, majd a hideg vízben alaposan elkevert keményítőt. Folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik és letisztul.

A jégsalátát tépd falatnyi darabokra. A csirkét a salátára tálald, a pirított kesudiót a tetejére szórd díszítésnek.

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések