Ázsiai rizsleves csirkefogáccsal

  • 1 csirkemell enyhén sós vízben megf?zve, csíkokra szedve
  • 4 fafülgomba beáztatva
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál fokhagymás chiliszósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • másfél liter húsleves
  • 2 kanál szójaszósz
  • 120 g cukorborsó
  • 1 kisebb sárgarépa vékonyra szelve
  • 100 g vízigesztenye vékonyra szelve (konzerv is jó)
  • 4 szál újhagyma vékonyra szelve
  • 1 csésze f?tt rizs

A húslevest melegítsd fel egy lábasban, add hozzá a gombát, fokhagymát, chiliszószt, gyömbértés szójaszószt. Forrald fel, két perc múlva zárd el a lángotés fed? alatt hagyd állni a leves húsz percig. Ezután szedd ki bel?le a fafülgombátés vágd kisebb szeletekre. A rizsés az újhagyma kivéletével adj hozzá minden hozzávalót, ismét forrald fel a levestés alacsony lángon f?zd öt percig. Tálaláskor merj bel?le a levesestálkákba, keverj el bennük egy kevés rizst, hints rá újhagymát.

Related posts

Leave a Comment