Ázsiai rizsleves csirkefogáccsal
- 1 csirkemell enyhén sós vízben megf?zve, csíkokra szedve
- 4 fafülgomba beáztatva
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 teáskanál fokhagymás chiliszósz
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- másfél liter húsleves
- 2 kanál szójaszósz
- 120 g cukorborsó
- 1 kisebb sárgarépa vékonyra szelve
- 100 g vízigesztenye vékonyra szelve (konzerv is jó)
- 4 szál újhagyma vékonyra szelve
- 1 csésze f?tt rizs
A húslevest melegítsd fel egy lábasban, add hozzá a gombát, fokhagymát, chiliszószt, gyömbértés szójaszószt. Forrald fel, két perc múlva zárd el a lángotés fed? alatt hagyd állni a leves húsz percig. Ezután szedd ki bel?le a fafülgombátés vágd kisebb szeletekre. A rizsés az újhagyma kivéletével adj hozzá minden hozzávalót, ismét forrald fel a levestés alacsony lángon f?zd öt percig. Tálaláskor merj bel?le a levesestálkákba, keverj el bennük egy kevés rizst, hints rá újhagymát.