Aludj medúzákkal – csökkenti a stresszt

ImageMindenféle korú asszonyok harcolnak, hogy bejussanak azon szerencsések közé, akik egyéjszakás kalandra szeretnének befizetni egy olyan lénnyel, aki láthatóan gerinctelen, csípős-harapós és semmilyen hosszabb távú életcélja sincs.
Az Enosima akvárium (Kanagava prefektúra) 30 helyet hirdetett meg a medúzákkal együtt tölthető éjszakára, ám pillanatok alatt 560 jelentkezés érkezett. Az éjszakai medúzanézésért pénzt fizetni hajlandó hölgyek életkora 20-78 évig terjed.
Rajongói hangsúlyozzák a „gyógyhatást”, amit az áttetsző, harang alakú tengeri lények bámulása idéz elő, amik leginkább egy lengőkaros szószosüvegre emlékeztetnek.

 

ImageA harminc nyertes nevét sorsoláson húzták ki. A program délután fél négykor kezdődött június 25-én. Először rövid bemutató következett a lassú mozgású lények életciklusáról, arról, hogyan tartják őket és hogy milyen berendezések működtetik az óriási komplexumot. Még a medúzákat is megsimogathatták.
Egy bentó-vacsora után, amit egy hét méteres tartály előtt fogyasztottak, a résztvevők kibontották hálózsákjaikat és lefeküdtek a Szagamivan-öböl tengeralatti táját idéző óriási akvárium közelében.
A túra 9500 jenbe került, ebben benne volt a belépő, a biztosítás és két étkezés is.
A szolgáltatást két kimerült (20 ill. 30 éves) háziasszony kérésére vezették be. Ők így szerettek volna egy kicsit kilépni megerőltető életükből.
A látogatásnak mégis inkább tudományos eredményei születtek.
Február óta ugyanis az Enosima akvárium a Dzsikei Orvostudományi Egyetem kutatóival együttműködve azt vizsgálják, milyen gyógyászati eredményei lehetnek a medúza-nézésnek.

Asahi Shimbun

Image

Related posts